Nieuws...
China
Met ingang van 19 september zijn de procedures voor Den Haag weer normaal.
Wij kunnen uw aanvragen weer verzorgen.

China
Het consulaat van China heeft met ingang van vandaag (24/8) bepaald dat visumaanvragen persoonlijk moeten worden ingediend en opgehaald.
Voor het indienen dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.
De maatregel zoals hieronder omschreven, blijft van kracht.
Ook deze regeling zou tijdelijk zijn...

China
Het consulaat van China heeft met ingang van vandaag (11 augustus 2016) geheel onverwacht en ook zonder vooraankondiging een belangrijke eis toegevoegd om een visum voor China te kunnen aanvragen.
Deze regeling geldt dus vanaf vandaag en bij het niet voldoen aan deze eis wordt de visumaanvraag niet in behandeling genomen.

De eis is als volgt:
Visumaanvragen van reizigers met een Nederlands paspoort dat is afgegeven na 31 december 2013 (dus vanaf 2014) moeten nu ook hun oude paspoort bij de aanvraag overleggen; eventueel kan men ook volstaan met een goede kleurenscan van alle pagina’s van het oude paspoort.
Voor houders van een buitenlands paspoort officieel woonachtig zijn in Nederland, geldt zelfs als datum 31 december 2003 (dus vanaf 2004).
Als u niet aan deze eis kunt voldoen dan kunt u geen visumaanvragen indienen!


Kenya
Ondanks het feit dat wij nog steeds visa kunnen aanvragen op de oude manier zijn er op dit moment geen visum stickers beschikbaar voor visa voor 1 inreis. Naar verwachting is dit probleem op 18 juli opgelost. Andere visa (waaronder Transit- en East-Africa visa, kunnen nog steeds worden afgegeven.


China
China heeft de visumkosten gewijzigd.
Alle visa voor alle Schengen nationaliteiten kosten nu € 126,55.

Rusland
Door de inwerkingtreding van de douane-unie Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan hebben reizigers op doorreis (transit) naar een van deze landen met een tussenstop in Rusland voor dat land een transit visum nodig ook als zij binnen de transit-zone blijven.

Canada
Vanaf 15 maart moeten reizigers naar Canada die geen visum voor dit land nodig hebben, vooraf een elektrische reistoestemming (ETA) aanvragen. Dit is nu ook al mogelijk en wij adviseren om dat nu al te doen.
Details vindt u op de landen pagina.

Mongolie
Per 1 januari 2016 wordt de visumplicht voor dit land weer ingevoerd.
Wij gaan, als van ouds, de visumaanvragen weer verzorgen.

Kenya
Visa moeten worden aangevraagd via een online systeem, ook de visa bij aankomst; dit blijkt de nodige problemen en vertragingen op te leveren.
Wij kunnen nog steeds visa aanvragen op de oude manier.
Neem hierover contact met ons op.

Ghana
Vanaf heden kunnen wij weer alle visumaanvragen verzorgen, ook van reizigers die nog niet eerder een visum voor Ghana hebben gehad.